Houd jouw hond aan het lijntje!

Veel families, gezinnen en zelfs studenten hebben tegenwoordig een hond. Een hond is natuurlijk niet zomaar een huisdier, het is een aanwinst voor de familie en wordt vaak gezien als een nieuw familielid. Honden zijn, zoals veel mensen wel weten, trouwe dieren die een ware vriend van de familie worden. Hierdoor wil je er uiteraard voor zorgen dat jouw hond de beste materialen krijg die hij nodig heeft en ook verdient. Of het nou gaat om een hondenmand, hondenspeeltje of een halsband, het is belangrijk dat je voor jouw huisdier kiest voor kwaliteit. Je wil natuurlijk voorkomen dat jouw hond zich niet op zijn gemak of top fit voelt. Om ervoor te zorgen dat jouw hond het blije huisdier blijft waar jij en jouw familie zo van houden, moet hij vrij kunnen bewegen. Echter, zullen er soms momenten komen dat je jouw hond ergens aan de lijn moet houden. Hiervoor moet je uiteraard een halsband en lijn hebben. Er zijn alleen veel soorten halsbanden en lijnen, dus hoe weet jij nou welke jouw hond nodig heeft?

Een halsband of tuigje? 

De halsband is de meest voorkomende manier voor het aanlijnen van een hond. Niet iedereen weet alleen dat de halsband niet voor elk ras geschikt is. Het fijne van een halsband is dat jouw hond veel bewegingsvrijheid krijgt, aangezien deze alleen om de nek van jouw halsband hond zit. Halsbanden zijn tegenwoordig veel meer dan een saaie band om de nek van jouw hond. De halsbanden worden steeds mooier en kleurrijker. Er zijn momenteel zelfs banden met lichtjes erin. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar als je jouw hond in de avond uitlaat maakt dit hem ook nog eens goed herkenbaar. Zowel mooi als praktisch dus! Er zit helaas ook een nadeel aan de halsband. Doordat deze alleen om de nek zit kan de halsband blessures aan de nek van de hond veroorzaken. Trekt jouw hond dus veel aan de lijn? Dan kan je beter kiezen voor een tuigje. Deze zit niet alleen om de nek, maar om de gehele borstkas van de hond.

Bijpassende riem

Ook de riemen worden steeds mooier ontworpen. Het gaat dus niet meer alleen maar om de standaard hondenriem, maar deze is tegenwoordig ook in ontelbare kleuren met diverse patronen te verkrijgen. Daarnaast moet je de keuze maken of je een klassieke hondenriem wil, of toch liever kiest voor een rollijn. Bij een rollijn wordt de riem automatisch opgerold waardoor je de lengte van de riem makkelijk kan aanpassen aan de situatie waar jij en je hond zich in bevinden, erg praktisch dus!