Jouw bureau organiseren

Mijn bureau is voor veel mensen een belangrijke plek in huis. Vroeger maakten we er braaf mijn huiswerk, daarna werkten we er aan projecten voor mijn studie en nu werk je er misschien af en toe thuis aan. Velen kunnen niet zo goed tegen rommel en vinden het belangrijk dat de werkplek opgeruimd en prettig aanvoelt. In dit artikel lees je tips voor het organiseren van je bureau.

Maak het leeg

De meesten van ons werken het liefst aan een leeg bureau. Het is dan ook van harte aanbevelen om je werkplek rustig en zo leeg mogelijk te houden. Dat scheelt onrust en je hebt ruimte om de spullen neer te leggen waar je op dat moment mee bezig bent. Plaats bijvoorbeeld lades onder jouw bureau waar je alle frommeltjes en onnodige artikelen op kan bergen.

Denk aan je lichaam

Natuurlijk staat het veel mooier om alleen een laptop neer te zetten op je bureau, maar het is belangrijk om op je houding te letten als je veel uren achter je bureau doorbrengt. Het is dan ook aan te raden om een extern scherm te gebruiken en een los toetsenbord. En ja, dat externe scherm staat op een speciale verhoging om ervoor te zorgen dat je een goede houding aan kan nemen. 

Verstop de kabels

Kabels zijn gewoon lelijke dingen en wat zou het handig zijn als alles draadloos zou werken. Maarja, als je graag je laptop aan de monitor wil hangen, een tablet wil aansluiten (daar zijn wel draadloze varianten van tegenwoordig) en boxen aan kunnen sluiten om van goede muziek te kunnen genieten. Daar zijn toch echt kabels voor nodig. Om voor een opgeruimd bureau te zorgen is het handig om de kabels zo veel mogelijk bij elkaar te houden en te verstoppen waar mogelijk. Hang bijvoorbeeld een kabelgoot onder je bureau. Daar kan je eventueel een stekkerblok in leggen en het grootste deel van de snoeren in wegwerken.

Op zoek naar een leuke bureaulegger of kalender? Kijk dan op kalendergigant.be!